Varför spela golf?

Golf som motion är oslagbar!
Det finns få, om än några motionsformer som kan mäta sig med golfen. Du går en trevlig promenad med din livskamrat, med dina kompisar, barn eller goda vänner. En runda på 9 hål tar ca 2 timmar och under tiden får du motion, naturupplevelser, spänning och inte minst trevligt sällskap.
Det finns rön (nov 2014) som pekar på att golfare lever i snitt 3 år längre än genomsnittet, och det förklaras till största delen med den allsidiga träningen och promenaderna i den friska luften.

Golf som bollsport är oslagbar!
Först ska sägas att det är en ganska svår sport. Bollen är liten och ligger långt från kroppen. Sedan har man en klubba med relativt liten träffyta. Så det är inte alldeles givet att man träffar bollen första gången.......... Men med lite tid och hjälp så kommer alla ut på banan och får uppleva hur det är att träffa och se hur bollen rullar i hålet, precis som på TV.
Det är så klart lite lättare för den som tidigare har sysslat med någon bollsport och många av dem tycker redan efter några gånger att just golf var det roligaste de provat.
Men känslan när man ser bollen åka iväg ungefär dit man hoppades, är likadan för alla, nybörjare eller rutinerad.

Alla kan spela på lika villkor.
Golfen är den enda sport/verksamhet där alla spelar på lika villkor. Det unika handicap-systemet gör att du alltid kan spela på ditt vis och ändå gå i sällskap med dem som både träffar oftare eller mindre ofta än du själv.

Man gläds alltid åt ett bra slag.
Oavsett om du slagit det själv, eller om någon annan i sällskapet gjort det! Det är något av det största med golfen. Du gläds alltid tillsammans med andra.

Välkommen till ditt nya, friska liv med golfen.

 

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: [email protected]