Dagens slinga: RÖD GUL

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: [email protected]

Veckobrev v.27

Hej medlemmar!


Vi är glada att börja med att berätta att Golfveckan 2020 kommer att genomföras, och det närmar sig tävlingsstart!
7-12 juli är det tävlingar. Följande bolag har sina dagar hos oss: matgrossisten Mårdskog & Lindqvist arrangerar ”Mårdskogskampen”, Hamnkrogen har ”Hamnkrogsrundan” försäkringsbolaget Dina Försäkringar står för Dina-trippeln (27 hål!), bilverkstadskedjan Autoexperten har Autoexperten scramble, restaurang Biergarten har ”Biergarten scramble” och slutligen står Julahuset i Skara för ”Jula greensome”. Alla tävlingar är öppna för anmälan på Min Golf så välkomna att anmäla er. Observera att vi stänger anmälan till varje tävlingsdag kl 12.00 två dagar innan tävlingsdagen. Eftersom vi har ett speciellt år kommer ingen shotgunstart att genomföras under golfveckan.

Mer information om varje tävling kommer under veckan.

 

På tisdag genomförs sista tisdagsgolfen innan sommaruppehållet. Uppstart för seniorgolf -höstsäsongen, igen är den 28 juli.

 

Damscramble 9-hål på onsdag kväll med samling kl 17.15. Ni damer som vill vara med anmäler er senast onsdag kl 12.00 till [email protected]

 

Till kommande helg har vi Teen cup gruppkval som kommer att genomföras på lördag förmiddag.  Teen cup är en 18-håls slaggolf- och scratchtävling för åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år. De som kvalar vidare här går vidare till riksfinal. Inspel för denna tävling sker under fredagen och därav är slingkombinationerna lite annorlunda under slutet av veckan jämfört med vad ni är vana vid. Blå och gul slinga kommer spelas fredag och lördag som 18-hål denna veckan.

 

Vi har också ett juniorläger denna helg som vänder sig till alla våra juniorer mellan 10 och 18 år. All information om lägret finns här: http://www.hokensasgk.org/junior

 

Det finns 2 platser kvar till morgondagens sommarkurs för Michael. Anmäl er och läs mer (längst ner) på denna sida: http://www.hokensasgk.org/privattraning

 

I morgon kväll är det också fadderrunda om någon vill anmäla sig. Det gör ni på [email protected] senast kl 12.00 i morgon.

 

Trevlig vecka!

Malin Ingsten


----------------------------------------------------------------------
V.26

Hejsan!

Midsommarhelgen är över och vi tackar alla ni som deltog i tävlingen. Vi var 124 personer , och trots det stora antalet var alla överens om att det fungerade bra och kändes säkert i dessa Corona-tider. Så väldigt skönt att vi har ansvarsfulla medlemmar, och gäster.
Vi gratulerar våra hemmaspelare Fredrik Johansson och Peter Andrén som vann hela tävlingen. Hela resultatlistan kan ni se på ”Min Golf”.

Stort tack till ”campinggänget” som, likt alltid, arrangerade tävlingen på ett utmärkt sätt!Vår bana är som vi sagt tidigare drabbad av torkan och växer dåligt på vissa ställen. I och med våra strikta regler att inte använda några kemiska produkter är vi just nu lite hårdare drabbade än andra banor. Däremot arbetar vi hårt med allt vi kan göra, och vi ser dag för dag bättre resultat - även om det går långsammare för oss.
I veckan som kommer genomförs några större arbeten, därav följande:

 

Måndag 22/6 - GUL SLINGA STÄNGD för arbete hela dagen. Blå-röd öppen som vanligt.

Tisdag 23/6 - BLÅ SLINGA STÄNGD för arbete hela dagen. Röd-gul öppen som vanligt.

Onsdag 24/6 - RÖD SLINGA STÄNGD för arbete hela dagen. Gul-blå öppen som vanligt.

Torsdag 25/6 - spridning av gödning. Därefter bevattning under dagtid. En slinga i taget. Spel på övriga slingor går bra.

I och med det stora arbete som utförs under denna vecka kan övrigt arbete bli något eftersatt på banan - vi har i nuläget inte kapacitet att hinna med allt samtidigt. Vi hoppas ni har förståelse för detta under den här veckan - syftet är att få en förbättring på hela banan för en längre period.

 

VGF gick i veckan ut med att DM för alla 70+ grupper ställs in. Vi skulle arrangerat DM för D70, men detta blir alltså också inställt.

 

Däremot har vi blivit tilldelade Teen cups gruppkval för distriktet, som kommer spelas här den 4 juli. Det blir kul att få hit duktiga ungdomar som kvalat sig vidare, och vår egen medlem Noel Rilheim spelar för Hökensås.
 

I nästa vecka kommer en medlemsundersökning gå ut till hälften av er medlemmar. Undersökningen är den vanliga som vi beställt från Players 1st, och jag vill verkligen uppmana er att besvara denna enkät när ni får den. Det är den enkät som ligger till grund för mål och verksamhetsplan som styrelsen arbetar efter, och detta är egentligen vår enda möjlighet att få en sammanställd och tydlig bild av hur ni medlemmar vill att klubben vidare utvecklas.
Ni som inte får undersökningen nu i juni, kommer att få den i augusti. Detta för att vi ska kunna mäta skillnader under tidig säsong och sensommar.

Tack för att ni bidrar till klubbens utveckling i och med denna enkät.


 

Slutligen, ni som hyr golfbil för 75+ pris, en påminnelse om att detta pris gäller vardagar med bokning samma dag som ni vill nyttja bilen. Vi kommer nu under högsäsong inte kunna avsätta någon golfbil till er på helger. I början av säsong var det så pass lugnt på biluthyrningen, så emellanåt kunde vi göra undantag om vi såg att tillgången var god inför dagen – detta märker vi nu inte längre fungerar. Nu gäller överenskommelsen om vardagsbokning fullt ut. 


Nu har världshandicapet varit igång i tre månader. För er som har haft svårt att förstå hur beräkning av handicap sker, finns en fördjupad guide på förbundets hemsida nu: https://golf.se/handicap?smclient=1e697472-1033-11ea-967d-3cfdfeb6e6ec&utm_source=salesmanago&utm_medium=email&utm_campaign=ordforandebrev_juni2020_senior
Vi som klubb ser en hel del problem i registreringarna, det vet ni sedan tidigare. Systemet utvecklas dock bit för bit enligt förbundet, och vi hoppas att både ni och vi snart ska känna oss nöjda med det hela. 


Slutligen gratulerar vi Anne Salker som gjorde en Hole in one på blå 8 i förgående vecka! Snyggt!
 

Ha en trevlig vecka alla medlemmar!

 

Malin Ingsten

 

 

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: [email protected]