Dagens slinga: RÖD GUL

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: [email protected]

Nyhetsbrev v.38 (och de gamla)

Hej!

Ny vecka och nya tag men förs en återblick på veckan som gick.

Seniorklubban hade sin återkomst som tävling hos oss i helgen, efter att ha varit borta ett antal år. Senast tävlingen var aktiv var det Lars och Yvonne Sjöbom som enligt statuternas instiftan fick den för gott efter att ha erövrat den tre år i rad.
De skänkte för något år sedan tillbaka klubban till klubben och tävlingen återupptogs. Helgens vinnare blev dock…Sjöboms igen! Ett närmande en ny erövring. Grattis till detta, och tack ni som deltog!

 

 

Torsdagsgolfen för damer flyttar på damernas egen inrådan sina starttider till kl. 10.00 på torsdagar från och med den här torsdagen som kommer 17/9. Samling kl. 09.30 för lottning och uppdelning på plats, och sedan går första start kl 10.00 nu mera.

 

 

Vi har inte längre fri placering i våra bunkrar. Eftersom vi nu haft arbetskraft som rättat till, och fortsättningsvis kommer arbeta med bunkrarna anser vi oss inte behöva detta i nuläget.

 

 

Röd 4 kommer vara avstängd ett par dagar denna vecka, en greenbunker ska läggas igen. Detta hål kommer under tiden spelas som korthål. En särskild flagga kommer markera detta och mer information finns i kansliet.

 

 

Almenäsagresen spelas på söndag den 20 september med start från kl 10.00. Almenäsagresen är vår lite speciella tävling med särskilda statuter till, som ni kan läsa på Min Golf eller på hemsidan: http://www.hokensasgk.org/nyheter/almenasagresen-inbjudanstatuter  Anmälan senast på fredag kl 12.00.

 

 

Golfkul och yngre juniorer avslutar sin säsong den här veckan. Sista träning är alltså tisdag 17.30 för de minsta, och torsdag 17.30 för yngre juniorer. Tack för den här säsongen och välkomna 2021 igen!

 

 

Det var allt för den här veckan.
Ta hand om er!

Malin Ingsten

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
v.37
Hej!

Ny vecka – och ett nytt brev till er.

 

Jag börjar med en rättelse: ”Seniorklubban”, tävlingen som spelas hos oss nu på lördag den 12/9 hade blivit ändrad i spelformen, vilket jag inte uppmärksammat då jag förgående vecka skickade ut information till er i nyhetsbrevet. Spelformen som gäller för denna partävling (sambo/gifta med ena spelaren 60 år eller äldre) är nu greensome och ingenting annat. Anmälan till tävlingen senast torsdag den 10 september kl 12.00. Anmälan via Min Golf.

 

Utförsäljning av demoklubbor pågår för fullt av Michael. Det är Cobra och Callaways metalwoods, fairwaywoods och hybrider, 30-40 % rabatt.  Även lite putters och nybörjarset säljs ut. Kontakta Michael på 0708584545.

 

Sista gröna kortet-kursen utförs nu till helgen, den 12,13,14 september. Har ni några vänner och bekanta som har tänkt börja kan ni tipsa dem om erbjudandet för 4500 kr (senior), och i det ingår utbildningshelgen, medlemskap resterande del av 2020 + hela 2021. För junior är erbjudandet det samma fast för 3500 kr. Hör av er till kansliet om någon mer ska anmälas, vi har några platser kvar.

 

 

Och till sist, en golfetikfråga. Det är aldrig roligt att skriva ut pekpinnar i nyhetsbreven, men ibland måste det tyvärr ske:

Rangbollarna är träningsbollar som endast används i träningssyfte på rangen. De spelas inte med ute på banan. Att plocka på sig bollar från rangen ses som stöld från klubben. Att använda rangebollar ute på banan är negativt både i säkerhetssyfte och i spelarperspektiv.

Det är aldrig tillåtet att slå bollar mot banpersonal. Det har nu vid flera tillfällen hänt att spelare slår bollar mot green när tillexempel ett hålbyte sker. Banpersonal har vid dessa få minuter företräde att avsluta sitt jobb och för övrigt på banan så är det ömsesidig respekt mellan spelare och personal som gäller. Ögonkontakt och en signal att man sett varandra är enkelt.

Det är inte heller tillåtet att chipa mot röd 1:as eller 9:as green, -inte heller mot blå 9:as eller gul 9:s, bara för att de ligger nära träningsområdet och klubbhuset. Detta sliter på redan ansträngda tees och andra banytor.

Vi ber er respektera detta.

 

Slutligen flaggar vi för höstmötet som sker den 12 oktober. Mer information om detta kommer, men det kan vara bra att avsätta datumet redan nu!

 

Ha en fin vecka!

Malin Ingsten

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------
v.36

Hej!

Ett lite sent brev för veckan, kommer här:

 

I helgen som gick hade vi Skandiamäklarnas stora scrambletävling. Fullt startfält med 108 personer tävlade i det inte allt för torra vädret. Vi får gratulera tre Skövdekillar till segern, Victor Johansson, Anton Hall och Robin Sandström. Tack våra samarbetspartners Skandiamäklarna för en rolig dag och tävling!

 

I veckan har vi medlemsträning på nytt. Gruppträningen för Michael är kl. 10.00 nu på onsdag 2/9 och den kostar 75 kr precis som vanligt. Anmälan till [email protected] senast ikväll kl 19.00. Det måste bli minst 4 och max 8 i en grupp.

 

Vi välkomnar två nya medarbetare på klubben. Kenneth Sköld och Inge Bergström är timavlönade för att sköta om våra bunkrar. Till att börja med kommer de fylla upp bunkrarna med ny sand, och sedan regelbundet sköta underhållet av bunkrarna. En del i processen att hålla banan i god kondition.

 

På lördag har vi D60 distriktsmästerskap hos oss. Dess värre verkar det bli ett relativt litet startfält, så tävlingen påverkar bara 18-hålsslingan en stund på morgonen kl. 08.40-10.10 ca.

 

Nästkommande helg, den 12 september arrangeras en nygammal tävling, ”Seniorklubban” hos oss. Seniorklubban instiftades 2006 av Ulla-Britta och Bengt Larsson med ett vandringspris som kunde erövras för gott om samma par lyckades få tre graveringar i den. Yvonne och Lars Sjöbom blev det lyckliga paret som klarade detta, men har nu skänk tillbaka klubban till Hökensås för att åter igen få igång tävlingen. För att vara med ska du vara medlem i klubben, äkta makar/sambos och minst en i paret ska vara 60 år eller äldre. Tävlingen spelas som en mixad foursome. Anmälan via Min Golf där tävlingen finns upplagd. Anmälan stänger torsdag 9 september kl. 12.00.

 

I förgående vecka passerade vi ett medlemsantal på 850 medlemmar, vilket är det högsta antalet medlemmar på många år. Styrelse och ledning satte år 2018 ett treårsmål för klubben, och där hoppades man att vid 2021 års slut kunna ha uppnått denna siffra. I år har vi utbildat över 60 personer i gröna kortet, och ytterligare drygt 40 nygamla medlemmar har återvänt till klubben! Att växa är väldigt roligt men kräver också mer av oss som klubb, både i drift och i organisation för att få alla nya att stanna och lära sig -inte bara spelet, utan etiketten och beteendet i golf.
Hur som helst varmt välkomna alla ni drygt 100 som tillkommit under säsongen!

 

Ha en härlig vecka!

Malin Ingsten-----------------------------------------------------------------------------------------------------
v.35

Hej!

Några rader inför kommande vecka kommer här:
 

Kansliet stänger tidigare nu i morgon, måndag. Vill man komma i kontakt med kansliet gör man det på morgonen mellan 08.00-11.00. På tisdag är vi tillbaka som vanligt igen.

 

Större banarbete kommer att ske måndag, tisdag, onsdag och torsdag i veckan. En slinga per dag stängs av, vilket innebär att vill man vara säker på att komma ut och spela, bör man boka sig en starttid på 18-hålsslingan. Vi tillåter även pay & playspel och 9-hålsspel bokat på 18-hålsslingan under dessa dagar.
På torsdag innebär detta, precis som vid ett par tillfälle tidigare, att torsdagsgolfens 9-hålstävling spelas på gul slinga endast mellan 07.30-09.30 samt efter kl. 16.30, bollränna gäller.
Torsdagsgolfen 18-hål, spelas som vanligt på blå-gul slinga, bokad starttid gäller.

 

Arbetet innebär luftning av greenerna, som nu äntligen är möjligt då väderläget ändrat sig. Luftningen görs för att syresätta greenerna men också för att bearbeta våra torrfläckar som finns kvar. Vattnet tränger i nuläget inte igenom torrfläckarnas yta, och detta är vår möjlighet att få bukt med att få tillbaka växtligheten på dessa fläckar. Dressning (fylla upp med sand) kommer också göras om vädret tillåter.

 

Skandiamäklarnas scrambletävling (överanmäld!) spelas nu på lördag med shotgunstart hos oss kl. 09.00. Detta innebär att ingen kan gå ut på 18-hålsslingan på morgonen, och fram till kl. 14.00. Därefter har vi många gäster som ska ut, så endast bokade tider ger möjlighet till spel denna dag.  Vi har boendegäster som kommer att ha förtur på 9-hålsslingan under hela lördagen, så vi ber er att respektera denna dag som en fullbokad dag på banan. Det är inte många dagar på säsongen som är så här ”tjocka” men den här dagen är tillgängligheten för er medlemmar inte stor.

 

Vi söker banarbetare för en kortare period i höst. Är det någon av er i klubben som är intresserad av extratimmar under september och oktober så finns möjlighet till flexibla arbetstider på banan. Kontakta Stellan Rylander om det kan vara något, 0709900625. Tipsa även om ni har någon bekant som kan passa för jobbet.

 

Ha en trevlig vecka!

Malin Ingsten

 

---------------------------------------------------------------


v.34

Hej medlemmar!

Vi börjar med att tacka för helgen som gått – en riktigt varm sådan som trots allt bringade mycket spel på banan. I går genomfördes vår första Korthålstävling av tävlingskommittén, en ny typ av tävling som blev rolig och uppskattad av dem som var med.
Vi gratulerar Svenolof Grenabo som vann A-klassen samt Benny Lindberg som vann B-klassen. Och tack Jonas Angshed med kommitté för ett mycket bra jobb kring tävlingen.


Angående hålvärdskapet så brister det på sina håll och vi bör se över listan med anmälda hålvärdar. Många sköter det otroligt noggrant och fint, medan andra hål tappat i kondition. Jag ber er som tidigare varit hålvärdar men avsagt er att bekräfta detta på nytt så vi inte missat något, och jag ber er som känner att ni skulle kunna göra något för klubben att kontakta mig för mer information. Detta är en liten men väldigt viktig ideell insats man kan göra som underlättar flera timmars arbete för banpersonalen.
I det stora hela handlar det om att ansvara för att ett av de 27 hålen är rena och snygga på tee, kring plattor, sprintlerlock. Även rensa ogräs ur bunkrar men inte kantbeskära. Man kan vara 2-4 personer på varje hål och det mesta av arbetet går att utföra när man ändå går förbi sitt tilldelade hål under en spelrunda. Maila [email protected] om du kan tänka dig ställa upp och ha hand om ett hål. Det fattas på 7-8 hål i dagsläget.

 

Nu på lördag blir det Tidaholmsmästerskapet på klubben. Tävlingen riktar sig enbart till de som är folkbokförda i Tidaholms kommun. Sista anmälningsdag är på torsdag kl 12.00.

 

Vi har redan nu börjat se över bemanningen inför nästa år på de olika posterna som finns i klubben. I veckan annonseras tjänsten som klubbchef för Hökensås Golfklubb ut, då jag meddelat styrelsen att jag kommer att avsluta min anställning kring årsskiftet. Jag kommer arbeta aktivt så länge det behövs, sköta förberedelser inför nästa säsong och kommer göra en mjuk övergång i samband med överlämnande och introduktion under den tid behovet finns. Jag har även erbjudit mig att hoppa in enstaka dagar och stötta upp under nästa säsong, men kommer inte längre att arbeta aktivt och ha ansvaret för kansliet.
Efter fem år så tror jag att både jag och klubben behöver få lite nya perspektiv och det känns väldigt bra att kunna göra en varsam överlämning steg för steg.
Annonsen kommer ut i veckan och ni får gärna dela den till vänner och bekanta så det blir ett stort utbud av kvalificerade personer att välja bland!

 

Ha en fin vecka!

Malin Ingsten  -----------------------------------------------------------------------

v.33
Hej medlemmar!

 

Tack ni kämpar som var med i vårt Klubbmästerskap (scratch) i helgen. Tyvärr var deltagarantalet lågt men ni som var med gjorde fina insatser trots det väldigt varma vädret.
Grattis säger vi till vinnare i respektive klass:
Stora herrklassen (36 hål): Peter Samuelsson (+3)
H40 (27 hål) Peter Samuelsson (par)
H50 (27 hål) Jonny Collberg (+20)
H60 (18 hål) Staffan Lundstedt (+12)
H70 (18 hål) Clas Ericsson (+22)
H75 (18 hål) Pära Bjurström (+16)

Tack för en fin dag och tack Tävlingskommittén med Marianne Wigren på plats igår som roddade så bra!

 

 

I veckan kom kommer har vi fadderrunda som vanligt i morgon, måndag, kl 17.30. Anmälan till [email protected] innan kl 12.00. Ni som ännu inte gått fadderrunda bör passa på att göra det nu. Även ni som inte har obligatorisk fadderrunda utan går utan anmälan, är välkomna att gå på gul slinga vid denna tid – gärna efter den organiserade fadderrundan. Då är ni i fred och behöver inte känna stress över andra – denna kvällen är gul slinga avstängd endast för nybörjare.

 

 

 

Vi tipsar om sving-och närspelskurs med vår pro Michael på söndag den 16/8 kl. 10.00-14.30. Ni tränar för att förbättra sving och de olika närspelsslagen, får tips och övningar för er egen personliga utveckling och hur ni kan träna de olika slagen. Kostanden är 595 kr/person. Anmälan direkt till Michael på 0708-584545

 

 

 

Det blir även en ”Mot 36-kurs” på nytt. Den här typen av kurs har blivit väldigt populär och vi kör ett tillfälle till, för er som nyligen gått nybörjarkurs eller som kämpar för att komma ner i hcp. Ni repeterar grunderna och ni får tips på träning och förbättring. Tre tillfällen: 3/8, 12/8 och 18/8, kl 17.00-20.00. Kostanden är 395 kr.

 

 

 

Callaway har demodag på klubbor lördag den 15/8 här. Det finns några tider kvar som ni bokar via Michael, tel. 0708-584545.

 

 

 

En ny tävling, korthålstävling, arrangeras på söndag, den 16/8 hos oss. Det är tävlingskommittén som bjuder in och ni hittar mer information här: http://www.hokensasgk.org/nyheter/korthalstavling

 


Då vi har haft, och för hoppningsvis kommer ha, mycket gäster ber vi er medlemmar som går ut på 9-hålsslingan att lägga boll i bollrännan om ni märker att det finns fler spelare i närheten och ni är många som tänkt er ut en specifik tid. 

 

Det var det hela!
 

Ha en fin vecka,

Malin Ingsten
-----------------------------------------------------------
v.32
Hej!

Här kommer nyhetsbrev för den här veckan.

Precis som för ett par veckor sedan kommer vi under tisdag-torsdag ha stängt en slinga i taget per dag. Detta för att åter igen utföra arbete på greenerna. Det har blivit växtlighet i dem, och de förbättras nu bit för bit. Många har märkt skillnaden sedan vi kunde börjar utföra dressningen, och nu fortsätter vi med samma arbete varannan vecka framåt. På den 18-hålsslinga som är öppen för dagen, gäller hela tiden tidsbokning, så alla vet om detta. Det innebär att spontana försök att komma ut kan bli svåra.
I morgon, tisdag kommer endast röd-gul slinga vara öppen för spel, på onsdag är det blå-röd och på torsdag är det blå-gul slinga.
Observera att vi genomför torsdagsgolfen med begränsad starttid för 9-hålstävlingen. Det är endast möjligt att starta mellan 07.30-09.30 samt efter kl. 16.30 för 9-hålstävlingen, bollränna gäller och det är gul slinga. Mer information under tävlingen på Min Golf när ni anmäler er. På torsdagsgolf 18-hålstävlingen, gäller bokad starttid som vanligt på blå-gul.
I samband med detta påminner vi också att damer som vill samlas för torsdagsgolf 18-hål, har ny samlingstid kl. 08.30 nu mera för detta.

 

Seniorgolfen för alla födda 1960 eller tidigare, startar upp i sin ”vanliga” form efter vårens ”specialare” nu på tisdag 4/8. Anmälan och information på Min Golf. Ni har också fått ett separat utskick om detta under gårdagen.

 

Damscramble på onsdag kl 17.15. Anmälan till kansliet om ni vill delta i denna 9-hålstävling i 3-mannalag. Betalning och lottning av damkommittén direkt på plats.

 

Golfkul och juniordelen i klubben startar åter igen upp nu i veckan. De äldre juniorerna har fått ny tid på onsdag; nu mera kl. 17.30-19.00.

 

Klubbmästerskapet för Hökensås GK sker nu på lördag den 8 augusti. Du kan anmäla dig endast i din åldersklass eller både i åldersklass och ”stora KM” (herrklass/damklass). Läs hur du anmäler dig och vilka kriterier som gäller under informationen på ”Min Golf”. Sista anmälan är torsdag kl 12.00.

 

Fadderrundorna på måndagar kl 17.30 för klubbens nya medlemmar som vill komma igång är åter startade efter juli månads uppehåll. Nu går det bra att anmäla sig till vilken måndag man vill, se bara till att ha ringt eller mailat kansliet innan kl. 12.00 samma måndag som du tänkt gå. Till er som utbildats nu under sommaren uppmanar vi extra mycket att gå ett par rundor med våra vana faddrar ute på banan, så ni kommer igång ordentligt.

 

Nu på fredag har vi företagsgolfen SAJ ”Jespers Lindbloms minnesgolf” där alla är välkomna att delta. Anmälan senast onsdag kl 12.00 och ni hittar all information på Min Golf för denna tävling också.

 

Det var allt vi hade just för den här veckan, ha det så gott i solen!

 

Med vänlig hälsning
Malin Ingsten

 

 

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: [email protected]