Dagens slinga: BLÅ GUL

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: [email protected]

Nyhetsbrev. v.25

Hejsan medlemmar!

Här kommer veckobrevet för kommande midsommarvecka.

Bevattning på banan kommer att ske under dagtid nu på måndag. Detta för att marken är så väldigt torr nu, och nätternas bevattning räcker inte till. Man får självklart gå ut och spela under denna tid, men man ska vara beredd på att bevattningen kan startas. Kom in till kansliet innan, så kan vi meddela vilken slinga som är bäst att gå ut på för tillfället. Även ett arbete med att sprida ny gödning kommer att ske under morgondagen.

 

Inför midsommar uppmanar vi er som är hålvärdar att göra en insats för ert hål som ni sköter om. Det kommer många gäster och både för deras och för er egen skull, skulle det vara så roligt att kunna visa upp vår bana i bästa möjliga skick utifrån de förutsättningar vi har.

 

Ett förtydligande angående krattor i bunkrarna. Vi har valt att ha kvar krattorna i nuläget, vilket innebär att man fortfarande krattar efter sig.

 

Tävlingsverksamheten hos oss startar upp i klubbarrangerad regi från och med 1 juli. (Midsommargolfen är inte klubbens egen tävling, men denna kommer natrligtvis vara den första).Det innebär att golfveckan blir först ut bland klubbtävlingar, dock ej med shotgunstarter, som var tanken från början. Detta vågar klubben dessvärre inte riskera i nuläget. Inom kort kommer mer information om golfveckan att nå er.

 

Onsdagsträningarna gör ett sommaruppehåll nu och startar åter i augusti. Däremot finns ett stort utbud av sommarvarianter att välja på. Michael har både erbjudande om privatlektioner och grupplektioner, kika på utbudet här: http://www.hokensasgk.org/privattraning


De damer som träffas för att gå ut tillsammans under torsdagsgolfen har samling kl 09.15 och går ut första start 09.30, för de som vill ansluta sig framåt. Bara en påminnelse och ett förtydligande.

 

Eftersom gröna kortet kurserna fortsätter att vara väldigt populära, har vi även lagt in ett par sommarkurser under vardagar i juli, ni ser datumen här ifall ni har någon vän eller bekant som funderar på att gå kursen: http://www.hokensasgk.org/nyborjarutbildning

På tal om gröna kortet deltagare välkomnar vi följande nya medlemmar, som denna helg tagit grönt kort. Välkommen till Anders Franzén, Freddy Yström, Daniel Andersson, Gabriella Hägg, Victor Olausson, Ludvig Rehn, Isabella Angshed, Pär Bergkvist och Nico Berndt Windeståhl!

 

Till sist, en viktig önskan från ordförande Stellan Rylander:

Inför midsommarafton önskar vi en insats i bunkrarna på banan. Som ni vet så kan vi inte spruta någonting alls på banan mot ogräs, och i bunkrarna blir detta därför ett stort manuellt arbeta att utföra. I dagsläget läggs alla resurser vi har att tillgå på att försöka få ordning på greener och övriga banan med klippning, bevattning och det dagliga arbetet. Bunkrarna är eftersatta och det krävs många timmars arbete för en eller två för att klara av de 60 bunkrar som finns. En vädjan till er medlemmar som på onsdag den 17 juni har möjlighet att göra en insats för klubben. Vi samlas kl 08.00 borta vid verkstaden, ha med hink och någonting att räfsa bort ogräs med.

Kommer 60 personer är det bara max en timmas arbete var. (Även om det kommer färre, är det max en timmas arbete, då får vi tyvärr i så fall lämna ett antal bunkrar.) Jag ber er hjälpa klubben med detta, alla som har möjlighet.

 

Ha en bra sommarvecka, kanske ses vi till helgen!

Malin Ingsten

 

 

 

 

 

 ------------------------------------------------


V.24
Hej medlemmar!

Ett nytt brev till er som inleds med att välkomna ytterligare tio nyutbildade golfare till klubben.
Välkomna Jonathan Andersson, Max Bergqvist, Axel, Wilmer och Sofia Erninge, Filip Franzén, Alexander Johansson, David Nyström, Alfred Johansson samt Felix Bergkvist till klubben! Kommande helg har vi ytterligare nio blivande medlemmar som ska gå kursen. Så kul! Och ytterligare nya kursdatum efter midsommar har lagts till!

 

På tal om midsommar- Midsommargolfen blir av den 19 juni. Vi har beslutat att köra tävlingen med sillunch, men ingenting på kvällen. Alla som deltar gör det med egen ansvar för sig själva och för sina medspelare, och på Min Golf finns särskilda restriktioner för hur man ska agera för att delta i tävlingen. Vi är ändå glada över att kunna, i försiktig regi, genomföra tävlingen. Anmälan är öppen sedan igår, så välkomna att anmäla er på Min Golf.

 

SGF släpper snart på sina tävlingsrestrektioner men meddelar samtidigt att allt seriespel för hösten ställs in. Det blir för få omgångar kvar för att genomföra det i år.

 

I morgon onsdag är det ingen medlemsträning. Guldkroksskolan kommer hit med högstadieelever som provar på golf, och vi har beslutat att i och med detta ta ett litet sommaruppehåll för gruppträningarna och köra igång i augusti igen.

Michael Lindberg, vår nye tränare har istället satt ihop en del lektionserbjudanden och sommarkurser, som ni kan läsa om här: http://www.hokensasgk.org/privattraning

Just nu kan man gå två och betala för en i lektionsutbudet. Detta gäller fram till midsommar – ett bra sätt att tillsammans lära känna Michael och samtidigt lyfta sitt spel inför sommaren. Alla som bokar lektion får ett 3-pack bollar också! Ring Michael på 070-8584545.

 

Vi efterlyser vänsterklubbor. Om någon har något gammalt set liggande som inte används och som kan tillskänkas klubben för prova på verksamheterna framöver. Observera att det endast är vänsterklubbor och möjligen också knatteklubbor vi är intresserade av, inga andra klubbor eller set.

 

Vi fortsätter processen för att försöka förbättra banan. I slutet av veckan kommer vi på nytt att spruta ut gödning, och vi fortsätter med detta ett antal veckor framöver. Vi kombinerar detta med bevattningen, som går på strax innan 21.00 på kvällarna för att hinna igenom hela banan under natten. Vissa vardagar kommer vi även vattna under dagtid, som vi tidigare informerat om – just för att få bästa effekt.

 

Ha en fin vecka!

Malin Ingsten

 

 

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------
v. 23
Hej medlemmar!

Hoppas ni haft en fin helg och en bra start på veckan!

I förgående vecka hade vi en liten invigning av den nya rangen, efter det arbete som gjorts för att rusta upp den till det bättre. Några av våra sponsorer var på plats och invigningsslog slag och vi tackar än en gång alla inblandade för ett bra projekt som nu lever vidare.

 

Några punkter inför veckan:

 

I morgon, onsdag finns några platser kvar till kl 11.00, medlemsträning. Vill ni anmäla er så gör det innan kl 09.00 i morgon på [email protected] , som vanligt kostar gruppträningen 75 kr för en timma.
Denna onsdag är Oskars sista och i samband med gruppträningarna i morgon kommer Michael, vår nye pro, att presentera sig för er.

 

Sammadag, onsdag, har damerna en scrambletävling 9 hål, med samling kl 17.15 vid klubbhuset. Anmälan görs till [email protected] Avgiften för scramble är 20 kr. Nu i dessa tider är fikastuden efter tävlingen borttagen, så endast tävling.

 

Greenkeeper Michael Porter som konsultat vår bana under ett antal månader väljer nu att avsluta sin tjänstgöring, och vi tackar för hans arbete och önskar lycka till i fortsatt jobb. Övriga banteamet fortsätter banarbetet under konsultation av greenkeeper Henrik Wissinger från Hooks GK, med lite nya metoder för att få till växligheten på banan.

 

Vi får många frågor om midsommartävlingen, och midsommarfirandet i stort här på Hökensås GK just nu. Tävlingsinitiativet är egentligen något som står utanför klubbens regi, men eftersom klubben är med och sköter administrationen kring den, och även maten, finns ändå en viktig aspekt att ta hänsyn till för vår del. Vi kommer i slutet av veckan gå ut med besked om hur upplägget för denna dag blir, efter samtal med både golfförbundet och tävlingsarrangörerna. I år är ett speciellt år, så vi ber er ha överseende och invänta besked.

 

Ha en trevlig vecka!

Malin Ingsten

-----------------------------------------------------------------------------
V.22
Hej!

I helgen som gått har vi haft gott om gäster – som ni vet och ”förvarnades” om var Kristi himmelsfärds-torsdagen full av greenfee, boende och hela 17 (!) ekipage rullade in till vår ställplats. Normalt brukar vi ha plats för alla men nu har vi förstått att så kan vi inte alltid säga… - hur som helst en bra helg för klubben, och det behöver vi i dessa tider.

 

Nu till veckan blir det lugnare.
Vi kommer under måndag, tisdag, onsdag förmiddag stänga av en 9-hålsslinga i taget för arbete. Slingorna ska en efter en luftas.
I morgon, måndag, stängs röd slinga av.
På tisdag stängs blå slinga av.
På onsdag stängs gul slinga av.
Avstängningarna gäller förmiddagarna.

 

Påminnelse också att restaurangen fortsatt håller stängt under måndagar.

 

Fadderruda måndag den 25/5 kl 17.30 för er som vill gå med en fadder på golfbanan. Anmäl er senast kl 12.00 i morgon, måndag. Inga kostnader och bara lärorikt att i lugn och ro få spela några hål på avstängd bana.

 

På onsdag, 27/5 är det medlemträning för Oskar som vanligt. Tiderna är 10.00 och 11.00 i första hand. Förgående vecka blev det så populärt att vi fick utöka med tider men först och främst är det dessa två som gäller. 75 kr för en timma och ni anmäler er på [email protected]

 

Tävlingskommittén meddelar att Flaggtävlingen som skulle ha ägt rum 6 juni är inställd till följd av Corona pandemin. Klubben följer nuvarande skarpa rekommendationer från golfförbundet, via Folkhälsomyndigheten, vilket innebär att tävling ska utebli.

Golfveckan och andra tävlingar fortsätter vi ta beslut om, tävling för tävling, två veckor innan genomförande.

 

Slutligen, ett stort TACK till er, ett antal medlemmar, som lägger många timmars ideellt arbete på banan, på byggnaderna, med grävning, med plantering och rensning för klubbens skull – ert arbete är ovärderligt.


MVH
Malin Ingsten

---------------------------------------------------------------------


v.21
Hej!

Vi har haft en intensiv helg med boende och en gröna kortet-kurs där vi
välkomnar Lucas Joelsson, Jacob Rehn, Nils Melker, Cornelia Holgersson, Anna-Carin Berglund, Filip Lagerqvist, Anton Lagerqvist, Rasmus Löfqvist och Tova Pettersson som nya medlemmar i klubben.

 

Vi har haft vårt framflyttade årsmöte i utomhusmiljö på Hjo Camping. Det blev en blåsig tillställning med 27 deltagare. Ett kort referat av mötet har ni här:
http://www.hokensasgk.org/nyheter/arsmotesreferat-varen-2020

Vi gjorde utlottningen av spelsätt bland de som betalt in sin årsavgift innan årsskiftet, och vinnaren blev Anita Ericsson, Tibro, grattis Anita! Vi kommer betala tillbaka din spelrätt.

 

Restaurangen är från och med nu stängd på måndagar. Vi påminner om detta ytterligare en gång nu när det från och med i morgon träder i kraft. Kioskvaror och kaffe kommer fortfarande finnas i begränsat utbud och betalmetoden blir swish.

 

Medlemsträning som vanligt för Oskar nu på onsdag kl. 10.00 och kl. 11.00. Denna vecka är det inspelsteknik som gäller. 75 kr/person och det är minst 4 och max 8 som gäller för en grupp. Anmäl dig senast tisdag kväll på [email protected]

 

Det blir torsdagsgolf nu på torsdag den 21 maj, Kristi himmelsfärds dag, eftersom tävlingen Uppe med Göken ställts in. Vi har dock mycket greenfeegäster och boende denna dag, så starttiderna är begränsade under för- och eftermiddag. Bäst möjlighet att gå ut för torsdagsgolfen blir efter kl 16.00 och då infaller bollränna på blå-gul slinga.

MVH
Malin Ingsten 

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: [email protected]