Dagens slinga: RÖD GUL

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: [email protected]

Nyhetsbrev v.12

Hej Hökensåsmedlemmar!
 

Hoppas ni mår bra trots omständigheterna i samhället just nu!

Vi förhåller oss till de riktlinjer SGF går ut med i och med Corona, vilket innebär att man i nuläget framför allt ser över tävlingsverksamheterna som ska ske i början av säsongen. Vårt förhållningssätt är fortfarande att alla tävlingar, inklusive Hjo s Open, ska genomföras.

Vad gäller vårårsmötet den 26 mars utgår vi också i nuläget från att detta kan genomföras som planerat.
Varje kommitté eller annan grupp inom klubben som har sammanträden bedömer än så länge själva om ni vill genomföra eller skjuta upp ett planerat möte inom närmsta tiden.
Detta är informationen vi går ut med nu, men vi uppdaterar oss hela tiden, och det kan komma att bli snabba vändningar. Vi meddelar er och uppdaterar er löpande.
Skulle det bli så att årsmötet den 26 mars inte kan genomföras, skjuter vi i så fall upp det, -vi ställer inte in, utan genomför det så fort som möjlighet ges.
Budskapet just för tillfället är att vi fortsätter som vanligt med anläggningen, och litar på att medlemmar och gäster tar ansvar för sig själva i bedömningen av risk för att smitta eller att smittas hos oss.
För den som är intresserad av hur SGF förhåller sig, går det att läsa här: https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/

 

Vi påminner de medlemmar som ännu inte betalt in sin medlemsavgift att göra detta. En ny påminnelse kommer att gå ut i slutet av veckan. Sista mars avregistreras man ur klubbens system om betalning uteblivit. Har du tappat bort e-fakturan, så hör av dig till kansliet, så ordnar vi en ny: [email protected]
 

För er som aldrig riktigt kommit igång med er golf vill jag rekommendera vår kostnadsfria uppstartshelg: ”Mot 36 på 36 timmar” som riktas till er som ligger kring 36 i hcp eller högre. Vi har långt över 100 medlemmar (exklusive juniorer), som befinner sig någonstans där och som vi så klart vill försöka fånga upp lite extra inför säsongsstart. Tanken är inte att man ska nå 36 i hcp under helgen utan att man ska känna en möjlighet att sänka sig mot 36.
Det är en 36-timmarskurs (08.00-20.00 fredag, lördag, söndag) men man deltar inte under alla de 36 timmarna (om man inte vill!) utan väljer ut de pass som man känner man behöver extra hjälp med. Samma pass återkommer också flera gånger, så möjlighet till ”nötning” finns! Det är dels spelteknik, men också regelinformation, presentation av personal, styrelse och klubbhus, poängräkning, vett och etikett på banan och mycket annat i passen.  Till vår hjälp har vi vår tränare Oskar Lejonberg, kommittéer och personal på Hökensås GK. En särskild inbjudan kommer gå ut till er som berörs, men boka redan nu in 1,2,3 maj! Det här är en jättebra chans att ge sin golf en ny knuff i rätt riktning!

 

Precis som vanligt genomförs städdagarna på Hökensås GK. Detta sker lördagen den 4 april samt lördagen den 18 april, kl 09.00-13.00. Samling kl. 08.30. Alla som har medlemskapsform senior, senior 22-26 och nybörjare år 2 har rätt att få ut en check på 350 kr att nyttja i shopen eller i restaurangen, om man deltagit och gjort sina 4 timmar. Har man absoluta förhinder någon av dessa dagar kan det gå bra att genomföra sitt pass en annan dag – meddela i så fall detta!
I år vill jag rikta en särskild vädjan till alla medlemmar som värnar om sin klubb att faktiskt ställa upp och vara med. Jag hoppas att ni inte gör det för att få tillbaka 350 kronor, utan att ni gör det för att ni vill att vi ska ha en fin bana att presentera för våra gäster, att banan ger ett gott intryck och kan bidra till ett gott rykte tidigt på säsongen. Det är många av er som har ideella uppdrag i klubben, och som ställer upp även denna dag, tack för det! Och - har man inget ideellt uppdrag i klubben, kan man kanske i alla fall lägga de här timmarna för att hjälpa sin klubb i en uppstart inför en ny säsong. Jag hoppas ni alla förstår vikten av att göra detta tillsammans!
Vi önskar anmälan. Ni meddelar namn och om ni deltar 4/4 eller 18/4 (gärna båda – men ni får endast en check). De flesta kommer att vara ute på banan för upprensning av löv, grenar med mera (kratta medtages) men har vi någon som är målare får man gärna meddela det vid anmälan också. Klubbhusets framsida målas just nu och vi behöver eventuellt extra hjälp dit. Finns någon av er som önskar ett fysiskt lättare uppdrag på grund av skada eller sjukdom, så anmäl det också! Jag har några uppgifter kring klubbhuset och i stugorna som behöver ordnas med. Mer information om städdagarna kommer ett par dagar innan till er som anmält er!

 

Vår nye greenkeeper börjar banarbetet nu. Idag, tisdag, flögs Michael hit med ett av de sista planen som går från hans destination. Han börjar sitt arbete redan i morgon den 18/3. Medarbetare kommer om allt går som planerat att ansluta senare i veckan.

 

Vi har börjat annonsera Grönt kort-kurserna för våren! Oskar Lejonberg kör första kursen till påsk, och nästa kurs helgen därpå. För er som har vänner och bekanta som funderar på att ta Grönt kort – in och läs här: http://www.hokensasgk.org/utbildning

 

En informationsträff angående det nya hcp-systemet ordnas den 1 april. Det är regel och hcp-kommittén som håller i denna träff som sker kl . 18.00 uppe i klubbhuset. Det nya systemet justerar allt automatiskt genom GIT, men är man extra intresserad av bakomliggande variabler till varför justeringen blir som den blir, så finns chansen att lära sig detta i enkla drag. Anmälan senast 28 mars på [email protected]

 

Snart skickas ett aktivitets-schema ut till er. I det kan ni se alla tävlingar, träningsuppstarter, restaurangens evenemang med mera. Generellt så börjar de flesta sina aktiviteter v.16.

 

Restaurangen öppnar precis som vanligt till påsk med påskbuffé! Påskafton blir öppningsdagen och därefter följer påskdagen med buffé. Det blir hemmalagade rätter från grunden, ägg och sillbuffé samt varmrätt och dessert för 269 kr/vuxen och lite rabatt för de små. Maila eller ring för mer info och för att boka bord! [email protected] eller 0503-162 77 (kökets bokningstelefon öppnar dock inte förrän 1 april!) Två sittningar, en kl 12.00 och en kl.14.00 dessa dagar. Därefter är restaurangen öppen som vanligt med dagens lunch! Välkomna till det!

 

Som ni fått veta tidigare så är alla tjänster nu tillsatta på anläggningen vilket känns så skönt! Vi har dock stugvärds-jobbet vakant. Känner ni någon som är flexibel och som skulle passa som vår hjälp vad gäller besiktning och slutstädning av uthyrningstorpen, samt lite annat pyssel kring stugorna så hör av er! Timpeng, säsongsanställning som gäller.

 

Nu börjar vi med veckobrev igen, så tills nästa vecka – ha det så gott!

 

Malin Ingsten

 

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: [email protected]