Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: info@hokensasgk.org

Referat från höstårsmötet

Hökensås Golfklubb 2018-10-22

Ett femtiotal medlemmar slöt upp till måndagens höstårsmöte i klubbhuset på Hökensås GK.
 
Kvällen inleddes med att klubbens ordförande Thomas Johansson gav en genomgång av golfsäsongen 2018 och allt som hänt och gjorts. Bland annat det som vildsvinen ställde till med på banan, som sedan resulterade i elstängsel och en färist. Stora medlemsinsatser som var helt avgörande!  Efter vildsvinen och den långa vintern var inte banan i bästa skick i början av säsongen, men trots det och den kraftiga torkan i somras återhämtade sig golfbanan under sensommaren. Greenerna har blivit väldigt bra. Vi har också fått  två nya krafter på banan genom  Martin Gray och Brendan McGrath.
 
Det meddelades även att barn- och ungdomsverksamheten har ökat med träningar, sommargolf och läger, allt under ledning av vår tränare Oskar Lejonberg, som också utbildat 62 nybörjare. Antalet damer i klubben har också från 148 år 2015 då man startade damsatsningen, till 203 nu 2018.
Under säsongen har klubben genomfört Golfens Dag, varit med på Hälsoveckan, Golfveckan och några andra nyheter är  Outdoor Hökenås, Pilgrimsleden och ett Golf- Fiske och Whiskey-paket.
 
Det ekonomiska resultatet är stabilt och likviditeten är bra. Elförbrukningen har under 2018 ökat p.g.a. bevattningen under hela sommaren. Antalet greenfeegäster har minskat hos oss liksom hos flertalet klubbar, mycket beroer antagligen på den varma juli. Vi är nu 784 medlemmar, jämfört med 771 medlemmar 2017.
 
Årsmötet inleddes och Lisbeth Göthberg valdes till mötesordförande. På kvällens agenda stod fastställande av nya medlemsavgifter, verksamhetsplan och budget, likaså val av ny styrelse.

Val av ny styrelse: 
Ny ordförande: Stellan Rylander
Övriga ledamöter: Nina Gillbo, Bengt Gustavsson, Ulf Salker, Lena Arnoldsson.
Suppleanter: Lisbeth Göthberg, Mårten Fredriksson.
Övriga val finns att läsa i filen längst ner på denna sida.

Under kvällen rapporterades också vilka som vann klubbmästerskapet i respektive åldersklass och det genomfördes en dragning av det lotteri som sålts för att investera i nya bolltvättar. Vinnare blev Ingela Bergström.
 
Alla medlemmar har under året fått chans att svara på en enkät som nu kommer ligga till grund för det fortsatta förbättringsarbetet på klubben. Resultatet av denna presenterades också under mötet. Nya mål inför 2019 är framför allt banan, men också handikappanpassning, öka antalet sponsorer, digitalisering och en satsning på att få fler greenfeegäster till golfklubben.
 
Kvällen avslutades med avtackning av styrelseledamot Roger Käll, suppleant Jesper Pettersson samt avgående ordförande Thomas Johansson.
 

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: info@hokensasgk.org