Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: info@hokensasgk.org

Nyhetsbrev v.13

Hej på er!

 

Härlig känsla av vårväder, om än kallt!
Michael Porter, vår nye greenkeeper är på plats och har börjat arbeta. En närmare presentation av honom och våra andra medarbetare kommer inom kort i brevet.

 

Nu när vädret är fint får vi många frågor om anläggningens öppnande.  Eftersom det är minusgrader på nätterna ännu kan vi inte starta vattnet och därav dröjer det för både rangen och omklädningsrummen ett tag till.
Även banans totala öppnande dröjer ytterligare en tid. Röda slingan 9 hål är öppen som vanligt, som den varit hela vintern. När vi väl öppnar de andra två slingorna kommer vi under en period stänga den röda, för att kunna arbeta och göra det bästa för våren på samtliga slingor. Vi ber er ha tålamod. Officiell öppningshelg är fortfarande påsk, då ska allt vara igång. Startar vi något innan dess är det bara bonus.

 

Det blir ingen seniorupptakt. Seniorkommittén tog beslutet att ställa in mötet och bjuder istället in alla som är födda 1960 eller tidigare, att delta i vårens första seniorgolf som blir den 21 april. Påminnelse om starten kommer även i kommande nyhetsbrev.

 

Igår fick vi det tråkiga beskedet från SGF att vår tävling Hjo s Open ställs in på grund av coronavirusets. Alla tävlingar som SGF är inblandade in ställs in under april månad. Vi får helt enkelt ladda om och sikta på 2021 och fokusera på våra egna tävlingar nu i vår och sommar. Vi är många som lagt ner många timmar redan, och vi tackar alla er som arbetat ideellt med förberedelser och planering. Ibland blir det inte som man tänkt sig och i detta fall ingenting vi kan påverka.
 Vi kommer erbjuda de spelare som varit anmälda till tävlingen att ändå komma och spela sällskapsronder, eftersom vi vet att en del av dem inte har möjlighet att spela hemomkring. Förhoppningsvis kan vi göra 25-26 april till en bra greenfeehelg istället!

 

Ni som nu håller på och vårstädar och rustar upp på vår anläggning inför en ny säsong: STORT TACK från oss. Vi är i ett läge där klubben behöver hjälpas åt för att uppnå resultat och just nu samlas medlemmar ute och gör viktiga insatser. Tack ni som arbetar med grönområdena, med rabatterna kring klubbhuset, gjort nya skyltar, som klippt häckar, röjt träd, skrapat husväggar, lagt nytt balkonggolv, har fixat virke, tvättar och hjälper till ute på banan. Det är en fröjd att se vad som händer, när fler hjälper till. Vi har alla möjligheter, om vi hjälps åt. Och vi behöver ännu fler som kan göra något. Hör av er.

Städdagarna, som vi nämnde i förgående nyhetsbrev är som sagt den 4 april och den 18 april. Kan man inte hjälpa till med något annat kan man kanske i alla fall vara med då. Det vore fint att se att vår förening i dessa tider nu sluta upp, så kommer vi få en fantastisk säsong! Anmälan på info@hokensasgk.org

Tjänsten som stugvärd/stugvärdinna är fortfarande tillgänglig. Vi hittar inte riktigt rätt i ansökningarna. Det bör vara någon eller några som bor relativt nära och som har möjlighet att vara flexibel i arbetstid, heller inte beroende av en viss månadslön utan som har det som en sidoinkomst. Kanske finns det 3-4 medlemmar som kan tänka sig att dela på uppdraget och dela upp var tredje eller fjärde vecka mot betalning?
Välkomna att höra av er på info@hokensasgk.org 


Ta hand om er och varandra!

Malin Ingsten

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: info@hokensasgk.org