Dagens slinga: BLÅ GUL

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: info@hokensasgk.org

Nyhetsbrev v. 20

Hej!

Inget långt veckobrev den här veckan, men här kommer det aktuella:

 

Vi börjar med att påminna om onsdagsträning för Oskar nu den 13 maj. Vi har en grupp k 10.00 och en kl. 11.00. Anmäl er på info@hokensasgk.org om ni vill vara med. Det kostar 75 kr för en timmas gruppträning, minst 4 och max 8 i en grupp.

 

Torsdagsgolfen har fått ett uppsving och det är kul att så många nya är med! Glöm dock inte momenten: anmälan via Min Golf, boka starttid, ta med 20/40 kr i kontanter, lägg pengarna i väskan i restaurangen och markera dig som betald på lappen i väskan, fyll i scorekort korrekt och lägg det signerade kortet i brevlådan på klubbhusväggen efter avslutad runda. Viktigt att alla gör allt nu när det blir fler och fler att administrera. Tack!

 

Torsdag kväll är det vårårsmöte. Vi har bestämt att genomföra detta framflyttade möte nu, i utomhusmiljö. Platsen är Hjo Camping kl 18.00. Vi kommer sitta på dansbanan, som är under tak men stor och rymlig så att vi kan vara utspridda. Den som vill köpa fika kan komma 17.30 till receptionen på campingen, där de säljer enklare förtäring och dryck. Man kan också passa på att ta en titt i blomsterboden, eller spana in äventyrsgolfen och den övriga fina omgivningen på campingen. Årsmöteshandlingar finns på plats.


Det är fortfarande vissa problem med registreringen av ronder. Det är framför allt när man ska registrera en 9-hålsrunda som det blir fel i systemet. Vi uppmanar så länge att registrera era poäng uppräknade via en 18-hålsrond. Det verkar fungera bra.
Vi kan dock inte påverka felet mer än vad vi gör. Vi ringer nästan dagligen till GIT-supporten och felanmäler och frågor när det tekniska problemet ska vara löst. Hoppas ni och vi har tålamod, och att vi kommer få ett bra system snart!

Ha en fin vecka!
Malin Ingsten 
---------------------------------------------------------------------------------
Vacka 19

Hej!

Här kommer veckans nyhetsbrev från Hökensås igen.
Vi har haft en av de mest välbokade dagar på Hökensås sedan jag började arbeta här för 6 år sedan. Gårdagens bokningsläge och aktivitet på banan var total. Från 08.00-15.30 fanns det inte en ledig starttid på 18-hålsslingan, och de som hänvisades till 9-hålsslingan fick vänta ett antal ”rännbollar” innan de kom ut. Rangen var full, liksom parkeringen – minst sagt. Ändå upplevde vi att avståndshållandet och all inomhusaktiviteten var helt lugn. Vi är noggranna i dessa situationer att inte skapa samlingar. Vi spritar allt vi kan kontinuerligt och har strategiskt placerat gäster som valt att sitta inomhus.

Vi genomförde också vår kom-igång-kurs ”Mot 36 i hcp på 36 timmar”, vilket blev en uppskattad helg. Mellan 8 och 14 deltagare har deltagit på vardera av passen under fredag, lördag, söndag, och vi hoppas och tror att det gav ett utbyte för framtidens golf och sociala sammanhang. Tack ni ideella krafter som ställde upp och höll i ett antal pass, och tack Oskar och Noel som utbildade praktiskt!

 

Ikväll blir det därför ingen fadderverksamhet eftersom det funnits tre tillfällen att deltaga i helgen.

 

Registrering av 9-hålsrundor via Min Golf har strulat rejält. Tyvärr ligger inte felet hos oss utan är ett större fel hos leverantören av denna registrering. Väldigt många har fått ett rejält sänkt hcp efter att ha registrerat en 9-håls rond, och vi kan bara uppmana er att höra av er till oss så vi kan radera sista ronden, i väntan på att felet rättas till på högre ort. Jag beklagar detta.

 

Påminnelse om årsmötet som äger rum den 14 maj på Hjo Camping. Tiden är 18.00 och vi sitter under tak ifall det blir dåligt väder. Kallelsen ligger ute sedan tidigare under nyhetsikonen på hemsidan.

 

Medlemsträning med Oskar, gruppträning nu på onsdag kl. 10.00 och 11.00. En timma kostar 75 kr/person, minst 4 och max 8 i en grupp, och ni betalar med kort eller kontanter uppe i klubbhuset. Anmäl er på info@hokensasgk.org innan onsdagen tack!

 

På onsdag är det också första damscramblen för säsongen. 9 hål som spelas kl 17.30. Samling 17.15. Det kostar 20 kr att vara med i tävlingen (ingen samling med fika denna säsongen). Anmäl er på info@hokensasgk.org Denna tävling passar bra för dig som är ny och vill ge dig på en lättsam och kamratlig tävlingsform utan prestationskrav. Damkommittén välkomnar alla damer i kluben oavsett hcp eller ålder, att deltaga.


Tävlingskommittén meddelar att damtävlingen som skulle ägt rum den 17 maj är inställd pga covid-19.

 

Lika så har tävlingskommittén beslutat att ställa in ”Uppe med Göken” på Kristihimmelsfärd på grund av covid-19.

 

Kontokorten på rangen fungerar igen. Det innebär att alla som vill åka hit och träna efter att kansliet stängt kan betala sin hink och få ut bollar direkt nere vid rangen. Många har inte känt till detta sedan tidigare, därför denna information. Man kan även köpa påladdningsbara träningskort som ger ett fördelaktigt pris på varje hink för den som tränar lite mera. Fråga i kansliet nästa gång du är här så ordnar vi det. Korten är personliga.


Beslut om framtida tävlingar tas, som vi sagt tidigare, hela tiden två veckor innan tävlingsdag. Läget kan både bli bättre och sämre och vi förhastar oss inte i några besked framåt.

 

Ha en bra vecka!

Malin Ingsten
 

-------------------------------------------------------------------------------------------
Nyhetsbrev v.18

Hej!

Helgen som passerat skulle enligt gammal tradition inneburit Hjo s Open, i år blev det annorlunda. En riktigt bra spelhelg för sällskapsronder blev det i alla fall, vilket vi är glada för. Men nu, -välkomna till en ny vecka!

Ikväll kl 17.30 är det faddergolf som vanligt på måndagar. Ni måste dock anmäla er om ni tänkt delta, eftersom vi bokar upp faddrar. Hör av er under förmiddagen om ni vill vara med; info@hokensasgk.org

 

Vi vill påminna om vår kom-igång helg ”Mot 36 på 36” som sker 1,2,3 maj. Det börjar fylla på med anmälningar, vilket känns riktigt roligt. Det är en tredagarshelg där ni själva väljer vilka pass ni vill delta på, läs mer om hur det fungerar och hur ni anmäler er här: http://www.hokensasgk.org/nyheter/inbjudan-quotmot-36-pa-36-timmarquot Anmäl er senast på onsdag 29/4.

 

I morgon, tisdag, drar tisdagsgolf för seniorer 60+ igång. Detta är den variant som genomförs istället för vanliga seniorgolfen. Tisdagsgolfen sker på eget initiativ och liknar torsdagsgolfen i tävlingsform. Ni betalar 40 kr / 20 kr kontant för 18 hål/9 hål.
 Du som är född 1960 eller tidigare har rätt att delta. Du anmäler dig, bokar din egen starttid tillsammans med en markör och spelar din runda för att sedan lägga det signerade scorekortet i brevlådan utanför klubbhuset. Resultaten knappas in dagen därpå och en resultatlista sätts upp i klubbhuset. Anmälan som vanligt på ”Min Golf” där tävlingen heter ”Tisdagsgolf 60+ fri starttid”.

 

I övrigt fortsätter våra juniorer med sitt på tisdagar respektive onsdagar,
medlemsträning med Oskar som vanligt nu på onsdag, och sedan
torsdagsgolfen på självaste Valborgsmässoaftonen! För övrigt slog torsdagsgolfen alla rekord förgående vecka med 74 deltagare! Wow!

 

Ha en bra vecka, var rädda om varandra.

 

Med vänlig hälsning
Malin Ingsten--------------------------------------------------------------------------------
Nyhetsbrev v. 17
Hej medlemmar!

Tack för en fin vecka – vi har haft bra tryck på banan av både er och gäster. Ett stort gäng i stugorna som spelat, ätit och mått bra på vår anläggning.
 

Ett stort tack från styrelsen, bankommittén och städgeneral Bädicker för era insatser under de två städdagarna vi haft. Lite över 100 personer har deltagit och hjälpt oss att få banan i bra skick.
Ett extra tack till alla som även denna städdag valt att skänka er check till klubben detta år, nu när vi behöver det som allra mest – detta kommer er själva väl tillbaka. Väldigt fin gest!  


Det här året har vi också valt att avvakta med att dela ut de greenfeecheckar som ni fullbetalande seniorer fick som en extra gåva förgående år. Vi hoppas ni förstår och att ni vill ta med er gäster till vår klubb i alla fall. Vi hjälps åt att värna klubben nu!
 

Vi har i helgen fått ytterligare fem deltagare som tagit grönt kort, välkommen säger vi till Ulla-Märta Tall, Niklas Pettersson, Christoffer Johansson, Anders Klaar och Annicka Klaar. Dessa genomför sin första runda på banan i morgon, måndag, och precis som vanligt är då 9-hål avstängda helt och hållet för nybörjargolfare från 17.30. Välkomna upp även ni andra som är nybörjare. Vill man gå med en fadder anmäler man sig till kansliet senast måndag kl 12.00.

 

Frostnätterna gör att vi under hela april förbehåller oss rätten att stänga av samtliga slingor fram till kl. 09.00 då det är frost kvar på morgonen. Detta för att banpersonal måste hinna ut och klippa eller kunna vattna innan spelare befinner sig ute. Går man på fruset gräs, bryts grässtrån av och det blir svarta fläckar efter fotspår och vagnar. Därav denna åtgärd nu under de första veckorna. Vill ni vara helt säkra på att komma ut den tid ni bokat så bokar ni efter kl 09.00.


Torsdagsgolfen drar igång på torsdag den 23 april. Samma upplägg som tidigare. Ni anmäler er på Min Golf, ni bokar en fri starttid under dagen, och ni betalar 40 kr för 18 hål eller 20 kr för 9 hål i väskan i restaurangen. Scorekorten uppmanar vi er att hantera så att ni slipper byta dem mer än vid signering. Sedan läggs de i brevlådan som vanligt utanför klubbhuset.

 

Samma upplägg blir det på seniorgolf på tisdagar från och med 28 april. Där välkomnas alla som fyller 60 år detta år eller är äldre, att spela. Eftersom ordinarie seniorgolf utgår provar vi det här istället. Ni anmäler er på Min Golf -där heter ronden ”Tisdagsgolf 60+, fri starttid” Ni bokar en starttid under dagen, och ni betalar 40 kr för 18 hål eller 20 kr för 9 hål i väskan i restaurangen. Scorekorten uppmanar vi er att hantera så att ni slipper byta dem mer än vid signering. Sedan läggs de i brevlådan som vanligt utanför klubbhuset.
 

Damernas upptakt är inställd. Ny träff blir 6 maj. Då blir det utomhusaktivitet och vårens första speltillfälle. Mer information kommer när det närmar sig.
 

Ett meddelande från vår pro, Oskar Lejonberg:
Hej alla träningssugna och välkomna till säsong 2020! Vi bjuder på lite förändringar i år. Jag Oskar kommer precis som vanligt att hålla i grönt kort och gruppträningar på onsdagar, men tillsammans med Noel Rilheim. Noel är under tränarutbildning via SGF . Då mitt företag har utvecklats lite bort från golfen behöver jag fokusera på detta och därför kommer privatlektioner samt omgreppning av klubbor att erbjudas endast av Noel Rilheim. Detta är en mycket kunnig och lovande ungdom som kan, och kan lära ut alla delar av golfen så jag är övertygad om att detta blir ett bra alternativ för er! För de som har presentkort innestående och vill ha mig där så ordnar vi naturligtvis detta!
Då Noel ännu är under upplärning kör vi ett rabatterat pris i år. Privatlektion 30 min (Noel) 175kr, omgreppning av klubbor 120kr/klubba, inkl grepp. Bokning privatlektion eller förfrågningar : noelrilheimgolf@icloud.com , 0722 49 05 37.  Hoppas ni får en härlig golfvår. Oskar Lejonberg, oskarlejonberg@gmail.com , 0736 53 21 56.

 

Under hösten/våren 2019/2020 har ett antal olika arbeten utförts där ”vinterspelarna” varit ansvariga. Klubbhuset och dess omgivningar har snyggats upp rejält, skyltar för att lättare hitta runt på våra 27 hål har uppdaterats och förbättrats, rangen har uppdaterats med mål och utmaningar, vi har ett nytt avståndssystem från tee och fina planteringar. För att detta skulle bli möjligt fodrades att vi fick sponsorhjälp av våra närliggande företag med specialgjorda produkter. Ett stort varmt tack till:
-Hjo Byggmaterial och glas
-Jacquet, Hjo
-Nya Legolackering i Hjo AB
-Gate Svets och metall AB, Hjo
-Almnäs Bruk, Hjo
-AnVa, Hjo
-Wexman, Tidaholm

Hela handicapsregistreringen ligger nere från nu i helgen till torsdagen den 23 april. Ni har fått detta i ett separat meddelande tidigare från mig, men jag passar på att påminna. Detta gäller samtliga spelare i Golfsverige, och vi i aknsliet komme rheller inte åt att göra justeringar. Troligen ska de tekniska problem som funnits i systemet upphöra efter detta. Spara era spelade ronder som ni vill registrera och ta dem sedan datum för datum, när programmet öppnar igen.
 

Med vänlig hälsning
Malin Ingsten-----------------------------------------------------------------------
Nyhetsbrev v16:
Hej medlemmar, och glad påsk!
 

Vi har fått en fin start med Blå-Gul slinga, alla verkar tycka den har blivit fin och vi tackar er alla som hjälpt till för att göra den så bra till öppningshelgen! Våra första golfpaket har varit här och gillar banan och anläggningen.
 

Restaurangen hade en försiktig start i helgen. Trots gott om plats och rymligt mellan bord var det få som avnjöt vår påskmeny. Däremot gick det nya utbudet av smörgåsar och fika desto mer.
Vi ber er alla som har möjlighet att nyttja restaurangens fika, kaffe och mat att göra det i dessa tider – för klubbens skull. Och tack ni som ändå dök upp och åt eller tog take-away! Detta fortsätter vi att erbjuda så klart!

 

I helgen hade vi säsongens första grönt kort-kurs, och vi hälsar Lotta och Leif Holmbäck, Stina Karlsson, Filip Ljungberg samt Agneta Persson välkomna in i klubben! Dessa går ikväll sin första faddergolf , och det innebär att röd slinga är avstängd för nybörjargolf från kl 17.30 ikväll. Är det fler av er som känner er osäkra och blir lite stressade annars att gå på banan av olika anledningar, kommer denna tid, varje måndag kl 17.30-19.30 vara en bra tid att gå på, då 9-hålsslingan alltid är avstängd för nybörjarträning.
Redan kommande helg, den 18,19 samt 20 april har vi nästa kurs. Vet du någon som är intresserad finns tre platser ännu kvar.

 

Juniorerna drar igång sin träning nu i veckan. Golfkul (barn 5-10 år) samlas i morgon, tisdag,  kl. 17.30-19.00. I samband med att barnen tränar och har kul, har vi ett föräldramöte där vi ber er alla föräldrar med barn i golfkul att delta. Vi anpassar plats och utrymme utifrån rådande situation, men se till att kom så ni fått säsongens information med er redan från början. Alla som har kompisar som vill prova på golf – ta med dem upp!
Kl 18.45 drar tävlingsgruppen igång sin första träning. Dessa har inget föräldramöte. Tävlingsgruppen är för alla juniorer oavsett ålder, som är intresserade av att tävla. Man kan kombinera denna tid med en av de andra grupperna och på så vis få ut mer träning.

På onsdag kl 17.30-18.45, är det dags för de yngre juniorerna(10-14 år) att starta upp. I samband med denna träning har vi också föräldramöte och vi ber alla som har ungdomar med i denna grupp att delta. Och alla som har kompisar som vill prova golf – ta med dessa upp!
Samma dag, på onsdag kl 18.45- 20.00 är det dags för de äldre juniorerna (14 år och uppåt)  att träna. Dessa har inget föräldramöte, men kommer under säsongen ha utvecklingssamtal med juniorledarna och får löpande information om säsongens aktiviteter.

 

 

Seniorträning för Oskar börjar nu på onsdag med tiderna 10.00 och 11.00. Upplägget är precis det samma som tidigare år, minst 4 och max 8 i en grupp. 75 kr kostar träningen och det går bra att betala i kansliet. Man föranmäler sig om man ska delta i träningen på info@hokensasgk.org

 

 

Torsdagsgolfen drar igång nästa torsdag den 23/4. Vi avvaktar en vecka innan start.  Detta är ingen tävling som vi annars bedömer mer riskfylld än vanliga sällskapsronder eftersom det är fri start när som helst under dagen. Som vanligt är det 40 kr för 18 hål och 20 kr för 9 hål som läggs i väskan i restaurangen och man noterar sitt namn som betald. Anmälan är som vanligt via Min Golf.
En särskild inbjudan till damerna denna säsongsstart: några damer planerar att delta i torsdagsgolfen och hälsar att alla samlas i god tid för att kunna gå ut kring kl 10.00 på torsdag om man är intresserad att gå tillsammans.

 

Har ni sett att vi övergått till hektometersystem på tee? Ni som varit ute nu i påsk har säkert märkt att de gamla utslagsplatserna med gula och röda och orangea stenar är borttagna och ersatta av skyltar på samma platser med siffrorna 56, 47 och 40 på. Dessa står för banans totala längd utifrån den utslagsplats man väljer, det vill säga 5600 meter, 4700 meter och 4000 meter. Det fungerar på precis samma sätt som tidigare. Vi har valt att gå över till detta system för att underlätta för de spelare som ibland har haft svårt att hålla isär slingkombinationernas färger och teeutslagens färger som delvis varit de samma fast i olika konstellationer. Detta blir ett sätt för nybörjare och en del gäster som är ovana, att förstå vår banas varianter lättare. I samband med detta har vi också mätt om banan samtliga hål och fått korrekt längd hål för hål.  

 

 

Från och med i morgon, tisdag, stänger vi röd slinga några dagar för att kunna arbeta ostört med den efter vinterns spel. Blå och gul är öppna som vanligt.

 

Städdag nummer två sker nu på lördag den 18:e april. Vi hade riktigt god uppslutning förgående städdag, men ännu finns en del att göra. Kunde vi få ihop 30 personer som kommer och hjälper till på städdag nr 2 så är vi tacksamma för detta. Ni anmäler er i förväg på info@hokensasgk.org
Samling 08.30 vid verkstaden, arbete från kl 09.00-13.00. I år hämtar vi inte ut några checkar i kansliet utan jag behåller den lista ni anmält er på, och utifrån den kan ni plocka ut er summa vid ett kommande köp om man vill. Vi ber er som spelar denna lördag att visa hänsyn till de som arbetar, och vise versa!

 

Prissättningen på rangens säsongskort verkar diskuteras. I år har vi från nästa vecka Noel, som ska ansvara för skötsel av rangen för att den ska kunna bli en bättre träningsplats. Många har önskat bättre skötsel, och vi har tagit till oss av detta. Eftersom det är svårt att få medlemmar att hjälpa till ideellt har vi löst det med en skolungdom som har detta som sitt sommararbete. Jag tror att det kommer bli en helt annan finish och omsorg på rangen i och med detta. Vi är en liten klubb och har inte så stora resurser.
Ett säsongkort med fria bollar kostar 1500 kr. Om man tror sig använda mer än 75 uttag på en säsong, har man tjänat på att ta ett säsongskort. När jag tittar på förgående års säsongskort, användes det mellan 150-450 uttag per kort.  Om vi räknar kostnad per hink för den som laddade på sitt kort minst, betalar man 10 kr per hink. Den som använde sitt kort som mest betalade 3 kr per hink. Om man tycker det blir för dyrt med säsongskort går det bra att ladda på med mindre belopp.
Från nästa vecka kommer vi kunna rengöra rangebollarna ordentligt. Så länge det är risk för frost vågar vi inte slå på vattnet, och vi hoppas ni har förståelse för det.

 

 

Köp i restaurangen kan inte längre skrivas upp. Vi har haft några medlemmar som tidigare skrivit upp sina köp för att betala senare. Eftersom det är ny personal i köket som inte känner eller ens känner igen er, förekommer inget sådant nu mer. Man köper det man ska ha och alla betalar direkt vid köptillfället. Detta för att underlätta för alla. Däremot kommer vi utveckla möjligheterna att snabbt och lätt betala och hämta ut visst fika. Vi återkommer om detta under våren!

  

Ha en fin vecka! Nu kör vi!

Malin Ingsten
-----------------------------------------------
Nyhetsbrev v 15:

Hej!

Här kommer ett veckobrev inför påskveckan.

På långfredagen öppnar Blå-Gul slinga.

Även golfbilarna kommer vara i bruk från och med fredagen. Vi får nya bilar för i år så vi ber alla värna om dem och vara noggranna med att följa instruktionerna. Ni som tidigare hyrt med 75+erbjudande - vi kommer kalla er till ett möte i veckan i separat e-post om hur er uthyrning kommer se ut denna säsongen.

Rangen öppnar också till långfredagen.

Stort stort tack till er som deltog på städdagen i lördags! Så mycket som blev gjort och vilken skillnad ni gör! Städgeneralen och vi övriga är mycket tacksamma!
Trots detta finns fortfarande en del jobb kvar som inte blev gjort. Därför ber vi er som inte deltagit ännu att anmäla er till den 18/4. Samma upplägg gäller, samling 08.30 och sedan städning mellan 09.00-13.00. Anmäl er på info@hokensasgk.org
Det fanns också några som direkt efter avslutad städning sa att de inte kommer att ta ut städpengarna utan skänka det till klubben som i år behöver dessa kronor kanske mer än någonsin, i och med den osäkerhet coronaviruset ställer oss inför. Vi tackar så väldigt mycket för det. Det behövs.

Angående tävlingsverksamheten på klubben framöver:
SGF gick i fredags ut med ny information på grund av rådande situation i och med covid-19. Alla förbundsarrangerade tävlingar ställs in till och med 30 juni i ett första skede.
Detta innebär för vår klubb att seriespelen utgår ur tävlingsschemat för samtliga ålderskategorier.
Man rekommenderar även klubbarna att följa detta och ställa in/skjuta upp sina egna tävlingar tills vidare. I och med detta har följande beslut tagits i Hökensås GK:
Seniorgolfen har beslutat att ställa in sin verksamhet tills vidare.
Old Ladies har även de beslutat att ställa in sina tävlingar.
Old Gentlemen har vi hittills inte fått slutlig information kring, men vad det verkar kommer inte heller dessa tävlingar genomföras.
Torsdagsgolfen (inte klubbarrangerad) kommer att genomföras som tidigare. Detta eftersom den tävlingen räknas mer som sällskapsrond med utspridda starttider, än tävlingsrond.

Vad gäller klubbens egna tävlingar, har vi börjat med att titta på de tävlingar som ligger närmas i tid. Det är en damtävling, Uppe med Göken, Flaggtävlingen och midsommargolfen. Dessa ligger i slutet av maj och under juni. Styrelsen tillsammans med tävlingskommittén har beslutat att inte lämna några besked om genomförandet av dessa tävlingar ännu, eftersom det är en bra bit fram i tiden. Situationen kan komma att ha ändrats både till det bättre eller till det sämre runt omkring oss, och därav kommer besked om varje enskild tävling att lämnas två veckor innan tävlingsdag.

Ni kan läsa mer om SGF:s förhållningssätt här: https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/

Vi har problem med dator och kassasystem i kansliet för tillfället. Förhoppningsvis kommer både dator och kassa fungera på långfredagen, då vår officiella öppning är. Tills vidare ber vi er avvakta med de ärenden som inte är akuta. 

På grund av en vattenläcka har vi inte kunnat komma igång med vårt bevattningssystem. Det har kostat klubben både tid och pengar att hitta felet, men nu är det gjort. Åtgärder mot detta sker i morgon och vi kommer förhoppningsvis kunna ha igång allt vatten i mitten av veckan.


Juniorerna kör igång som vanligt den 14 och 15 april. I början av nästa vecka ligger alla exakta tider upplagda på hemsidan.
Golfkul den 14:e är för de som är emllan 5-12 år, yngre juniorgruppen som tränar onsdagar är för de mellan 10 och 14 år, och den äldre juniorgruppen för de som är äldre än 14 år och upp till 21. Tävlingsgruppen som också finns är för alla som är intresserade av att tävla i golf. Man kan gå i flera grupper för att utveckla sitt tränande. I samband med uppstarten av golfkul och yngre juniorer genomförs också ett föräldramöte undertiden juniorträningen pågår. Separat inbjudan går ut inom kort!


I kommande vecka börjar Hans-Åke Ödgren som är vår nya kock att insatllera sig i restaurangen. En närmare presentation av hnom samt övrig ny personal kommer senare i veckan. Vi öppnar köket den 10/4. Som ni kanske sett i annonser har vi då påskmeny långfredagen till och med annan dagen på klubben. Det är förrätt och varmrätt för totalt 179 kr, och vi ber er att förboka om ni tänkt äta hos oss. Vi planerar och seprarerar sällskap så gott vi bara kan och håller oss till folkhälsomyndighetens rekommendationer även här. Läs om påskmenyn här:
http://hokensasgk.org/restaurang
Det går även att beställa take-away. Tills vidare försöker vi köra restarangen så som vi tänkt och får utvärdera läge allt eftersom. Dagens lunch öppnar som tänkt på tisdagen den 14/4 och därefter är det fullt utbud som vanligt och vi utgår från att det ska fungera. Gör det inte det så måste vi göra förändringar, men vi hoppas det ska fungera och utgår från det!


Ha det gott och trvelig vecka. Vi ses!

Malin IngstenNYHETSBREV V.14

Hej!

Sista mars-brevet nu och sedan går vi in i säsong!

Det är mindre än två veckor till vi öppnar restaurangen (om inget annat bestäms som vi inte kan råda över) På långfredagen smyger vi igång lite försiktigt, men sedan på lördag – påskafton, är ni varmt välkomna att boka vår påskmiddag – det blir sill och ägg som första rätt, två härliga rätter att välja på till huvudrätt och sedan påskbakelse till desserten, allt för 269 kr/person som vuxen. De små har halva priset. Två sittningar, kl. 12.00 och kl.14.00.
Vi har även öppet påskdagen med samma upplägg. Ni som har möjlighet och känner att ni vill vara ute i vimlet – boka gärna påskmiddagen hos oss och hjälp oss på traven så här i uppstart. Ni bokar på info@hokensasgk.org eller ringer 0503-162 77 (kökets telefon öppnar först på onsdag). VI vidtar alla rekommendationer som uppmanas till vad gäller köket och restaurangen. Varmt välkomna!

Någon som självmant ringde upp och ville stötta vår restaurangverksamhet var Thomas Berglund på Almnäs Bruk. Han ringde upp och frågade efter lunchkuponger att köpa och dela ut till sina anställda. En fin gest för att stötta vår restaurang på golfklubben. Vår ordförande Stellan Rylander levererade häftena och välkomnade till vår säsongsöppning i påsk!
Du kan köpa ett 10-häfte som privatperson eller som företag med 10% rabatt- totalt 900 kr. Ring oss eller maila på adressen ovan om ni har möjlighet att göra samma sak. Hur som helst – stort tack Thomas!

 

Kommande lördag, den 4/4 är den första städdagen på Hökensås. I år tar vi upp föranmälan, så har ni inte anmält er så gör det: info@hokensasgk.org

För er som ska deltaga: vi samlas 08.30 vid verkstaden. Genomgång och uppdelning av arbetsuppgifter. Ni som ska delta har med er bra kläder och skor för utomhusarbete samt en kratta/lövräfs. Fördelningen görs av arbetsledare borta vid verkstaden utifrån de hål som behövs arbetas med. Ni tar med egen matsäck ut på banan. Arbetstiden är 09.00-13.00, men se till att vara på plats 08.30, inte senare. Efter kl. 13.00 hämtar ni er städcheck, värde 350 kr, i kansliet.

 

I Hjo Tidning skrev man att vårt vårårsmöte är inställt. Vi vill för er medlemmar förtydliga, precis det som det stått i tidigare nyhetsbrev, att mötet är framflyttat, ingenting annat. Vi återkommer när läget lugnat sig på virusfronten och kommer då genomföra mötet.

 

Golfbladet har gjort en artikel om sex golfbanor i Västra Götaland. Hökensås fick vara med som en av dem. I höstas hade vi en journalist hos oss som besökte oss inför denna artikel. Läs den gärna här: http://www.golfbladet.se/harliga-golfbanor-i-vastergotland

 

En sista sak innan vi tackar för detta brev; i morgon, måndag, är kansliet stängt men på tisdag är det öppet igen.

 

Ha en fin vecka, vi hör av oss när vi är redo att öppna mer än de 9 nuvarande hålen på röd.

 

Malin Ingsten

 

 

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: info@hokensasgk.org