Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: info@hokensasgk.org

Nyhetsbrev v. 20

Hej!

Ny vecka igen, och vi börjar med att hälsa våra nya medlemmar välkomna i klubben. Jag noterar att vi den senaste månaden har lite över 40 helt nya medlemmar i klubben, varav hälften är nybörjare som tagit Gröna kortet – varmt välkomna med! Har ni frågor om allt eller inget så kommer ni in till mig och Petra i kansliet, så löser vi det!

Nu till veckans händelser utöver ”det vanliga”:
 

Måndag 14/5 går det bra att som nybörjare anmäla sig till fadderrundan som går 17.30 med samling vid klubbhuset. Vana golfare ur medlemskommittén tar emot er och är med ute på banan. Jättebra tillfälle för att komma igång.


Tisdag den 14/5 spelar D50 seriespel hos oss. Det innebär att 18-hålsslingan är avstängd för spel från 14.30-16.00.


Samma dag, den 14/5 har Oskar medlemsträning i grupp på kvällen kl. 18.30. Denna gång går han igenom pitch. Träningstimman kostar 50 kr för medlemmar och det är minst 4 och max 8 anmälningar som gäller (samma typ av träning som vi även kör onsdagsförmiddagarna men denna på kvällen för de som har bättre möjlighet då).
 

På torsdag 16/5 har vi OL (Old Ladies) tävling på Hökensås. Passa på våra egna damer 60 år eller äldre att anmäla er och var med här på hemmaplan. En riktigt trevlig tävling som för våra egna bara kostar 30 kr i anmälningsavgift. Anmälan senast tisdag kl. 12.00.
OL startar på torsdag morgon kl 09.00 från två tee.
Detta innebär att torsdagsgolfen får anpassas lite under förmiddagen på 18-hålsslingan. Så fort vi stängt anmälan och gjort lottningen kan vi under hur lång tid startförbud för övriga spelare gäller. Torsdagsgolfen för 9 hål spelas även denna vecka på röd slinga och kan därför pågå hela dagen.

 

Vi efterlyser än en gång hjälp med att plocka bollar på rangen. Sedan förra utskicket har vi fått några som erbjudit sig att hjälpa till, men då vi märker att det tränas väldigt mycket mer denna säsong än vad som gjorts tidigare innebär det att vi behöver köra traktorn varje kväll. Klubben behöver samla ett arbetslag som är tillräckligt många för att det inte ska bli betungande för någon. NI som tränar mycket och känner värdet i att ha en range som fungerar – kanske kan ni ställa upp och hjälpa oss med detta. Hör av er till oss i kansliet, så samlar vi alla anmälda för en genomgång framöver.


Som ni märkt är vi inne i en period då balnd annat maskrosorna är påtagliga på vissa delar av banan.  Tråkigt kan man tycka, men vi får vända det till att vara stolta  och se det som beviset för att vi driver en bana helt utan gifter och bekämpningsmedel där vi inte får bespruta dessa.
 

Nu till något lite tråkigt. Tyvärr har klubben i veckan haft påhälsning av - för oss, okända ungdomar som gjorde försök att stjäla av det utställda fikat och godiset som vi har i entrén efter att restaurangen stängt. Dessa blev påkomna av föräldrar vars juniorer var på träning med Oskar, och som var uppmärksamma och snabba nog att ta tag i situationen denna gång. Vi hoppas att detta var en engångsföreteelse, men vi ber er alla medlemmar att vara uppmärksamma fortsättningsvis om det rör sig för er okända hos oss på kvällstid som inte är på plats för golfens skull.

 

Vi avslutar med något roligare, två evenemang den 25 maj som ni måste boka in: Golfens dag och invigning av vandringsled till oss!
Denna dag har vi dels prova-på-aktiviteter för potentiella golfare , sådana som ni gärna får locka med en sådan här dag, alla som är med er medlemmar på prova-på på banan deltar i en utlottning av grönt kort kurs, dessutom tipspromenad, maskinuppvisning, räkbakelse i restaurangen till bra pris, byte av klubbor och tillbehör med mera. Dessutom inviger Hjos kommunalråd Catrin Hulmarker vår nya vandringsled borta vid Hållsdammen (infart Korsgården länsväg 195, ca 1 km norr om golfbanans infart) och därifrån vandrar vi sedan gemensamt från Hållsdammen till golfbanan. Väl påplats får alla vandrare fika innan ni kan hoppa in och delta i ordinarie Golfens dag-firande! All information här:
http://www.hokensasgk.org/golfens-dag-invigning-vandringsled/25-maj-fira-golfens-dag-och-invif-vandringsleden-med-oss Vi har även skrivit ut programmet som ni kan hämta i klubbhuset.


Glöm heller inte bort mor nästa helg! Fira Mors dag hos oss med söndagsmiddag. Boka bord och få menyn på 0503-162 77!

 

Ha en bra kommande vecka alla medlemmar!

Malin Ingsten
Klubbchef Hökensås Golfklubb

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: info@hokensasgk.org