Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: info@hokensasgk.org

Nyhetsbrev v. 19

Hejsan!

Nu har en vecka gått sedan vi avslutade vår stortävling Hjo s Open. Allt fungerade över förväntan då våra över 100 herrar och (tillslut) 13 damer var på plats. Ett stort och varmt tack till tävlingskommittén som gör ett fantastiskt jobb inför och under den här tävlingen. Också till er alla funktionärer som gjort betydelsefulla insatser under helgen!! Vi kan genomföra denna tävling tack vare att alla ställer upp. Är det någon som ännu är nyfiken på resultat och lite bilder från helgen så finns allt här: http://www.hokensasgk.org/kategori/186/hjo-s-open.html

 

I veckan som kommer händer följande:

Fadderrunda ikväll för er som gått gröna kortet. Detta sker 17.30. Samling vid klubbhuset tillsammans med faddrarna. Anmäl er under dagen om ni ännu inte gjort det.

På tisdag har vi förutom vanliga seniorgolfen ytterligare en tävling. H40 spelar på vår bana denna vecka och från 14.40 stängs 18-hålaren av och ett par timmar framåt för detta seriespel.

Onsdag 8 maj är det säsongens första damscramble, 9 hål med start kl 17.15. Samling vid klubbhuset senast 17.00. Swish eller kontant (som lämnas till någon som swishar samma summa in på klubbens konto) 80 kr för spel och fika. Anmäl er till kansliet senast tisdag, info@hokensasgk.org

En nybörjarscramble för er som gått grönt kort förgående år, lördag 11 maj kl. 09.00. Ett separat meddelande har gått ut till er om detta. Ett bra sätt att komma ut på banan och i lugn och ro tillsammans med faddrar lära sig grunderna i hur en tävling går till och vad som kan vara bra att tänka på. Anmäl er till kansliet senast 9 maj.
Dessutom nybörjarträning på onsdag 19.30 för alla nya i golfen, både från i år och förgående år. Anmäl er till kansliet.

På torsdag 9 maj har vi Old Gentlemen här på OG-golf. De har shotgunstart kl 09.30, vilket innebär att vi stänger av 18-hålsslingan från 07.30 och en bit in på eftermiddagen. Torsdagsgolfen påverkas av detta och vi återkommer senare i veckan om vilken tid och hur vi genomför den.

 

Och tillsist, en viktig fråga. Vi har en klubb som bygger på en liten styrka personal tillsammans med ideella insatser att så många som möjligt hjälps åt av medlemmarna. Vi har gemensamt beslutat att allt fokus ska ligga på banan och förbättra den bit för bit. Ni medlemmar hjälper oss med detta genom att vara noggranna med att laga nedslagsmärken, lägga tillbaka torvor, kratta bunkrar efter er med mera. Banpersonalens timmar ska läggas på att förbättra banans status fullt ut.
Under säsongens helger behövs därför hjälp att plocka bollar på rangen med traktorn. Kan du som enskild medlem tänka dig att hjälpa till vid något tillfälle? Kontakta oss på kansliet. Vi kommer kalla den grupp som kan tänka sig att hjälpa till, till en kort genomgång av hur rutinen för traktorn och uppsamlingen går till. Vi hoppas att så många som möjligt av de som har möjlighet kan anmäla sig, så kan vi dela upp och det räcker med ett tillfälle per person under säsongen. Detta är en jätteviktig insats för klubben.


Ha en bra vecka!
Malin Ingsten

 

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: info@hokensasgk.org