Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59
E-post: info@hokensasgk.org

Nyhetsbrev v. 25

Hejsan!

Veckan som passerat har varit en riktig juniorvecka på klubben! I tisdags var Oskar på Hökensåsskolan i Tidaholm och gästade alla deras idrottslektioner med prova-på-golf, dagen därpå hade vi lite över 50 elever från Guldkroksskolan i Hjo på plats uppe på klubben så de fick prova på fyra stationer av golf, och sedan hela helgen av golfläger för våra befintliga juniormedlemmar. De små körde dagsläger i egen grupp, och de lite äldre hade övernattningsläger i torpen med tre dagars golf däremellan. Riktigt lyckat – tack Oskar för ditt stora engagemang och tack alla ni ideella medlemmar som hjälpt oss under veckan – seniorer på skolaktiviteten och föräldrar på golflägret!

 

Nu är det ny vecka, och juniorerna erbjuds förutom vanliga juniorträningarna (-inget uppehåll under sommaren) också sommarlovsgolf tisdag och torsdag. Sommarlovsgolf innebär att man samlas vid klubbhuset kl.09.00 och går ut för en vanlig golfrunda på banan tillsammans, 9 hål. Oskar tar emot er både vid ankomst och väntar på er efter rundan, om det skulle vara några frågor som uppkommit under rundan kan ni ta det med honom. Ingen föranmälan krävs för detta utan det är bara att komma de dagar ni kan. Detta pågår hela sommarlovet.

 

Seniorerna spelar sin seniorgolf precis som vanligt även denna vecka. Däremot nästa tisdag, den 26/6 är det avslutning för säsongen, och då spelas 4-manna scramble 9 hål. Inbjudan och mer information har ni här: http://www.hokensasgk.org/nyheter/seniorgolf-sommaravslutning

 

Onsdag 20/6 är det damscramble kl 17.00. Anmälan på e-post till kansliet info@hokensasgk.org
Passar er damer som är nya i golfen men som vill prova på en enklare form av tävling tillsammans med etablerade golfare. Passa på! 80 kr swish eller kontant och ni mottages av damkommittén när ni ankommer.

 

Dam och herrträningarna pågår precis som vanligt under midsommarveckan både onsdag och söndag. Ävne juniorerna och golfkul kör som vanligt..

 

Oskar önskar Floridabollar att använda till juniorträningen. Har någon något i gömmorna så är det välkommet!

 

På banan har Timothy Blank anställts från och med denna vecka. Timothy kommer att arbeta under sommaren och har som huvuduppgift att under vardagarna sköta och underhålla tees.
Vi kommer arbeta på ett lite nytt sätt för att få dem så bra som möjligt. Det tar ca 2-3 veckor för ett gräsfrö att etablera sig och därav kommer hela teeområdena att nyttjas för nya utsättningsplatser. Därför kommer ni nu se nya kulsättningar som inte har varit tidigare.

 

Tack för nu, vi har en lugn dag på banan - kan vara så att det finns konkurens av annan sport på TV!
Trevlig midsommar!

(Ni har ännu chans att anmäla er till midsommargolfen!)
Malin

Hökensås GK

Telefon: 0503-160 59 | E-post: info@hokensasgk.org